Algemeen

Waarom zou je systeembeheer uitbesteden?

Wanneer je zelf een organisatie bent gestart is het belangrijk om een goede keuze te maken wat er met het systeembeheer gedaan gaat worden. Gaat je organisatie dat zelf oppakken of wordt dit uitbesteed? Een mogelijkheid is om een ICT bedrijf uit Breda in te huren.

Wat is systeembeheer precies?

Het systeembeheer is het onderhouden en het beheren van netwerk en alle apparaten en eventuele diensten die verbonden zijn met dat netwerk. Dit is dus van het internet tot de telefoons en het beveiligingssysteem. Wanneer het bedrijf dus gaat groeien zal het systeembeheer ook gaan groeien. Daarom is het altijd belangrijk goede overweging te maken wat er met dit systeem gedaan gaat worden. Besteed je dit uit of behoud je het binnen de organisatie?

Meerdere mogelijkheden

Sommige organisaties kiezen er ook voor om een combinatie te vinden in het uitbesteden en het zelf oppakken van het systeembeheer. Dit kan verschillen per situatie, zo is het mogelijk om alleen te laten onderhouden of een ICT dienst pas af te nemen wanneer de situatie daarom vraagt. Als organisatie is het belangrijk om de juiste afweging te maken. Wanneer er wordt gekozen om een ICT bedrijf het beheer te laten onderhouden altijd beter dan pas een ICT bedrijf inschakelen wanneer een probleem zich voordoet. Voorkomen is altijd beter dan genezen en dat is ook in deze branche zo. Daarbij kan het ook nog eens zijn dat het oplossen van een dergelijk probleem veel meer kosten met zich meebrengt dan het onderhouden van het systeembeheer.

Geen zorgen meer

Op het moment dat je het systeembeheer van je organisatie uitbesteed aan een ICT bedrijf hoef je vervolgens nergens meer zorgen over te maken. Je kunt dan alle focus en energie steken in je eigen organisatie en op andere manieren het bedrijf proberen te verbeteren. Daarbij hoef je ook nog niet iemand extra in dienst te nemen waar zorg voor moeten worden gedragen. Dit is vaak wel afhankelijk van de grootte van een bedrijf. In sommige gevallen is het misschien belangrijk dat iemand fulltime bezig is met de ICT voorzieningen. Echter zijn er ook een aantal bedrijven voor die op projectbasis dit kunnen uitvoeren.