Algemeen

Waarom kiezen voor bellen via internet?

Tegenwoordig bellen er steeds meer bedrijven via het internet. Dit wordt ook wel Voice over IP (of Hosted VoIP) genoemd. Deze digitale manier van bellen heeft de analoge belmethode al voor een groot deel vervangen. Maar waarom is dat eigenlijk? En wat zijn nou precies de voordelen van bellen via internet? In dit artikel sommen wij een aantal – 4 om precies te zijn- van de voordelen op.

Bespaar kosten met Hosted VoIP

Bellen via Hosted VoIP is goedkoper dan analoge en ISDN telefonie. Dat komt met name omdat er geen fysieke telefoonlijn en telefooncentrale meer nodig is. Alles gaat nu via het internet, waardoor je altijd beschikking hebt over een up-to-date telefooncentrale.

Eenvoudig aan te passen telefooncentrale

Wanneer je voor Hosted VoIP kiest, maak je gebruik van een telefooncentrale in de cloud. Deze telefooncentrale kun je continu en eenvoudig aanpassen. De centrale is namelijk modulair opgebouwd, waardoor je gemakkelijk medewerkers kunt toevoegen en onderdelen zoals receptiefunctie, voicemail, automatische doorverbind service of andere wensen aan en uit kunt zetten.

Via verschillende apparaten communiceren

Hosted VoIP biedt de mogelijkheid om via verschillende apparaten te communiceren. Telefoontoestellen en mobiele telefoons worden natuurlijk gekoppeld met deze centrale, maar ook via de computer, een iPad of laptop ben je gewoon bereikbaar. Daarnaast betaal je per gebruiker en niet per apparaat. Zo betaal je dus nooit te veel.

Maakt thuiswerken nog aantrekkelijker

Een ander voordeel van bellen via het internet is dat het thuiswerken nog aantrekkelijker maakt. Je kunt namelijk overal waar je internet hebt bellen zoals op het werk. Dit maakt het mogelijk dat de medewerkers vanuit huis gewoon uit kunnen bellen met het zakelijke telefoonnummer. Daarnaast kunnen inkomende telefoontjes ook worden ontvangen of doorgeschakeld.

Zie jij het na deze voordelen ook wel zitten om over te stappen op bellen via het internet? Laat je dan vrijblijvend informeren door een bedrijf zoals Voip4All en ontdek nóg meer voordelen van een Hosted telefonie oplossing!