Algemeen

Het belang van ICT advies

ICT is voor veel bedrijven  een lastig punt. Vaak zitten de IT managers het op te nemen voor vernieuwde en verbeterde software maar lopen ze hierbij tegen de zere voet van een financieel manager. Dergelijke veranderingen zijn namelijk zeer prijzig en kennen vaak ook een onderhoudspakket welke zwaar weegt op de jaarbalans. Er zijn veel verschillende ERP programma’s welke bedoeld zijn als ondersteuning van de bedrijfsprocessen. Maar in welk opzicht kan je hier als bedrijf nu in besparen? En is ICT advies van bedrijven zoals nl-xs.com noodzakelijk kwaad?

integratie

Gevaren van ICT

Omdat er steeds meer online en digitaal gebeurt, komen er ook steeds meer bedrijfsgegevens welke “in de cloud” zijn. Dit kent twee problemen. Ten eerste is het belangrijk dat de beveiliging van je gegevens goed is geregeld. Als bedrijf of organisatie ken je natuurlijk gevoelige informatie welke je liever binnen de organisatie houdt. In het verleden zijn van bijvoorbeeld verschillende advocatenkantoren in verlegenheid gebracht doordat er gevoelige informatie is gelekt. Een goede beveiliging is dan ook van noodzakelijk belang om je gegevens met een goed gevoel online te houden.

Help, ik ben data kwijt!

Veel ondernemers hebben na veelvuldig gebruik van bepaalde opgeslagen data een uitgekiend beeld over wat de toekomst gaat brengen. Waardevolle marktinformatie en prestaties vanuit het verleden zijn bijvoorbeeld een eyeopener geweest voor een nieuw op te zetten productlijn. Toch breekt er plotseling paniek uit; dataverlies! Uw bedrijfsgegevens zijn verloren, denkt u. Echter kun je met de juiste partner deze  verliezen terughalen. Met het juiste recovery systeem kun je na verlies zelfs binnen no time je gegevens weer herstellen.

Heb je als bedrijf veel onduidelijkheid over de inrichting van je ICT, Dan is het wellicht noodzakelijk om hier een partner te zoeken welke actief is in ICT oplossingen en advies.