Algemeen

Het onderhoud van een printer verzorgen

Wanneer je hebt geïnvesteerd in een of meerdere printers wil je natuurlijk wel dat deze zo lang mogelijk meegaan. Het juiste onderhoud is net zoals bij ieder ander apparaat ook heel erg van belang. Normaal gesproken heeft de printer 2x per jaar wat onderhoud nodig, wanneer de frequentie van het printen heel hoog ligt dan heeft deze vaak 3x per jaar nodig. We vertellen in dit artikel meer over het onderhouden van een laserprinter van Refurbished Printer

Schoonmaken van de printers op kantoor

Het onderhoud van de printer begint met de schoonmaak. Als je gaat printen met een printer die niet schoon is zal dit nadelig zijn voor de printkwaliteit. Zo kunnen niet alle kleuren volledig tot hun recht komen of zie je bepaalde tonervlekken of markeringen terug. Mocht je dergelijke dingen zien dan duidt dit er eigenlijk vrijwel automatisch dat de printer niet schoon is. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan een inktpatroon verstopt geraakt zijn en moet deze vervangen worden, dit kan tevens voorkomen bij de overstap naar een ander type of merk. Veel printers zijn voorzien van een reinigingsmodus. Dan wordt er een reinigingspagina afgedrukt. Zet de printer tijdens dit proces ook nooit uit! Moeten er meerdere printers op kantoor worden schoongemaakt, dan kun je ook een professional inschakelen om dit allemaal voor je te laten doen. 

Het onderhoud van de printer

Voor printers kun je tevens bepaalde onderhoudskits aanschaffen. Het kan zijn dat je printer vies is , maar het kan ook voorkomen dat er bepaalde onderdelen niet meer goed werken. Deze moet dan vervangen worden. Met de onderhoudskits kun je deze onderdelen dan vervolgens probleemloos vervangen. Let hierbij wel goed op dat je de juiste onderhoudskit aanschaft, deze kan namelijk behoorlijk verschillen per printer. De printer geeft zelf aan wanneer er onderhoud nodig is. Als je handig bent kun je dit gewoon zelf doen, maar mocht je meerdere printers hebben op de zaak, dan kun je dit gewoon door de professional laten doen.