Algemeen Financieel

Wilt u uw administratie uitbesteden?

De administratie is in vele gevallen zelf bij te houden. De keuze voor administratie uitbesteden is echter ook niet zo een gekke keuze. In sommige gevallen is de uitbesteding zelfs onvermijdelijk. Denk bijvoorbeeld aan een jaarlijkse accountantsverklaring. Daarnaast is het vooral de keuze die gemaakt moet worden waar de tijdsbesteding naartoe gaat. Wordt ervoor gekozen om de tijd van administratie in andere zaken te steken dan is uitbesteding van administratie niet iets onbedenkelijks.

Administratie zelf uitvoeren

Wanneer de keuze gemaakt is om de administratie zelf te doen, heeft iedere ondernemer zijn eigen manier. Het risico is echter dat ondernemers excel-bestanden hebben die slecht geordend of zelf chaotisch zijn. In veel gevallen wordt er door ondernemers een middenweg gekozen. Bepaalde zaken worden uitbesteed en sommige zaken worden door het bedrijf zelf uitgevoerd. De uitbesteding brengt uiteraard extra kosten met zich mee, maar deze kosten kunnen het meer dan waard zijn als de tijd ergens anders aan kan worden besteed.

Een online boekhoudservice

Er zijn bepaalde organisaties die gespecialiseerd zijn in het werken van afstand. Zij doen de administratie vanuit hun eigen kantoor en hebben alleen contact via e-mail en telefoon. Het voordeel van zo een service is dat deze vaak erg goedkoop aangeboden kan worden. Echter als je op zoek bent naar boekhouder waar je vaak contact met zou willen hebben is dit echter niet zo goed plan. Het contact is zonder de persoonlijke afspraken ook erg afstandelijk. Het is ook afhankelijk wat precies door de online boekhoudservice gedaan wordt, wanneer dit niet al te veel zal het persoonlijke contact niet zo noodzakelijk zijn.

Een boekhouder uit de buurt

Wanneer de keuze gaat naar een wat persoonlijkere aanpak is een boekhouder uit de buurt de beste optie. Dan kun je gemakkelijker afspraken maken en vragen stellen omtrent uw administratie. Een boekhouder uit de buurt is soms vrij gemakkelijk te vinden door te zoeken op internet naar boekhouder + vestigingsplaats. Wanneer de persoonlijke band belangrijk is voor u en uw organisatie is het ook aan te raden om met meerdere boekhouders te zitten en te zien met welke organisatie het beste klikt.