Algemeen

De voordelen van een computerbril

Ogen zijn niet gemaakt om langdurig te staren naar smartphones of computerschermen. Gelukkig bestaan er computerbrillen die deze ongemakken helpen voorkomen. Zij voorkomen niet alleen vermoeidheidsklachten aan de ogen, maar bieden ook ondersteuning aan de oogspieren. Meijler Optiek in Brakel heeft verschillende monturen en computerbrilglazen ter beschikking. Maar waarom kies je voor een computerbril? Een klein overzicht.

De omschrijving van een computerbril

Sinds de digitale technologie zijn intrede deed, ondergingen de kijkgewoonten een drastische wijziging. Meer en meer mensen staren nu langer naar smartphones en computermonitoren. Dat zorgde voor heel wat fysieke ongemakken en klachten. Meteen zag ook een aangepaste computerbril het levenslicht. Maar wat is een computerbril nu eigenlijk? Computerbrilglazen zijn op zo’n manier geslepen dat je makkelijker kunt switchen tussen je computerscherm en een collega die vlakbij je computer staat bijvoorbeeld. Die ondersteuning gebeurt via een zogenaamde plussterkte. Op deze manier hoeven de ogen niet zo hard meer te werken. Klachten over oogvermoeidheid verminderen meteen ook op het einde van de dagtaak.

Wanneer is een computerbril aan te raden?

Een vuistregel hiervoor bestaat niet, maar algemeen wordt aangenomen dat mensen die dagelijks langer dan 3 uren gebruik maken van tablets, smartphones of computerschermen een computerbril nodig hebben. Maar ook mensen die bepaalde hobby’s uitoefenen halen hierbij voordelen. Denk maar aan fotografen, tekenaars, naaisters, houtbewerkers, klussers en noem maar op. Wanneer je vaak last hebt van vermoeide ogen, biedt een computerbrilglas een geschikte oplossing. Oogmetingen helpen je de juiste computerbril te kiezen.

De belangrijkste voordelen van een computerbrilglas op een rijtje

  • Het vermindert de fysieke oog vermoeidheidsklachten
  • Minder problemen met vermoeide en droge ogen
  • Je overschouwt in 1 oogopslag het hele beeldscherm
  • De ogen krijgen meer rust
  • De houding achter een computerscherm is aangenamer en natuurlijker

Mogelijke vergoeding bij de aanschaf van een computerbrilglas

Wanneer je nadelen ervaart door op een computer te werken, heb je in vele gevallen recht op een (gedeeltelijke) vergoeding van je computerbril door de werkgever. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat je beroep kan doen op de zorgvergoeding vanuit je zorgverzekering waarbij je bent aangesloten.