Gadgets

Narrowcasting: wat is het en hoe kan het jouw bedrijf helpen

Wanneer je binnen een groot bedrijf werkt kan narrowcasting iets zijn wat het bedrijf kan helpen. Wat het precies is en hoe het jouw bedrijf kan helpen, leggen we uit in dit artikel!

Wat is ‘narrowcasting’?

Laten we beginnen met wat narrowcasting precies is. Narrowcasting is het tegenovergestelde van broadcasting. Bij broadcasting wordt er iets uitgezonden naar een zo groot mogelijk publiek. Voorbeelden hiervan zijn de programma’s die je ziet op TV. Bij narrowcasting wordt een bepaalde boodschap dus aan een heel specifiek publiek getoont. Wanneer je ‘narrow’ en ‘casting’ letterlijk vertaald krijg je immers ‘smalle uitzending’. 

Hoe werkt narrowcasting?

Narrowcasting wordt vaak binnen grote bedrijven intern ingezet. Er worden dan TV schermen binnen het bedrijfspand opgehangen, bijvoorbeeld in de kantine en bij de lift. Deze TV schermen geven informatie weer die voor medewerkers belangrijk is. Naast intern, kan narrowcasting ook gebruikt worden om informatie naar klanten toe over te brengen. Dit zie je bijvoorbeeld vaak bij een ontvangsthal in een hotel of in een kledingwinkel!

Waarom narrowcasting?

Oké we hebben nu een beter beeld van wat narrowcasting is. Maar waarom zou je het gebruiken? Je kunt toch ook gewoon een mailtje sturen? Binnen grote bedrijven is het echter zo dat er continu veel informatie voorbij komt. mailtjes komen voortdurend voorbij. Hierdoor is het soms lastig om belangrijke informatie te onderscheiden van minder belangrijke informatie, en worden veel mailtjes niet eens gelezen. Wanneer je TV schermen op bepaalde plekken waar iedereen komt omhangt, weet je zeker dat de informatie wel goed over komt. Wanneer je bijvoorbeeld wacht op de lift, in de kantine op je broodje wacht of even naar de wc gaat, ben je niet afgeleid door andere informatie. Je kunt de informatie die op het TV-scherm voorbij komt dus even rustig tot je nemen!

Narrowcasting implementeren

Wanneer je dus binnen een (groot) bedrijf actief bent en er nog geen gebruik wordt gemaakt van narrowcasting, is het een goed idee dit wel te gaan doen. Narrowcasting implementeren kun je laten doen door NL-XS. Dit is een ICT bedrijf in Etten-Leur en omstreken. Doordat zij gespecialiseerd zijn in dergelijke zaken, weet je zeker dat er geen fouten worden gemaakt!