Gadgets

Het concept refurbished

Refurbished apparatuur is iets dat je tegenwoordig steeds vaker gaat zien. Denk aan refurbished telefoons, printers enzovoorts. Refurbished betekent dat het apparaat al is gebruikt, maar dat het wordt verkocht met dezelfde kwaliteitseisen als het nieuwe apparaat. Het is dus een goede oplossing als je niet de nieuwprijs wil betalen voor jouw apparaat naar wens.

Voordelen refurbished

Het fijne aan refurbished apparatuur is dat het zo goed als nieuw is. Kwaliteit wordt namelijk gegarandeerd. Als je op Marktplaats iets tweedehands koopt, dan is dat zeker niet het geval. De kans is dan groot dat je iets krijgt wat er na korte tijd mee ophoudt. Dit is niet het geval bij refurbished apparatuur. Een refurbished apparaat wordt volledig afgelopen door professionals om te kijken of er iets kapot is. Als dit het geval is, wordt het vervangen door een nieuw onderdeel. Onderdelen die het nog wel goed doen, blijven zitten. Dit is de reden dat refurbished apparatuur goedkoper is dan nieuw. Tot slot wordt het apparaat ook nog eens grondig gereinigd. In feite koop je dus iets dat zo goed als nieuw is.

Goedkoper

Omdat de apparatuur al is gebruikt en er ook nog gebruikte onderdelen in zitten, is een refurbished apparaat goedkoper dan nieuw. Dit kan tot wel honderden euro’s schelen. Het fijne is dat er vaak wel garantie zit op refurbished apparatuur. Deze garantie ligt vaak tussen de 1 en 2 jaar na aankoop. De meest luxe apparatuur wordt vaak aangeboden als refurbished. Denk aan de iPhone 7 32GB of een luxe kleuren laserprinter all in one a3. Misschien dat je bepaalde apparaten tweedehands via Marktplaats of een andere website nog goedkoper kunt krijgen dan refurbished, maar vergeet niet dat dit uiteindelijk duurder is omdat de kans groter is dat er snel iets kapot gaat.

Duurzaamheid

Een andere belangrijke reden om te kiezen voor refurbished in plaats van nieuw, is dat het natuurlijk veel duurzamer is om iets voor een tweede keer te gebruiken. Duurzaamheid wordt tegenwoordig steeds belangrijker. Door te kiezen voor een refurbished apparaat draag je bij aan een beter milieu. We recyclen al zoveel, waarom zouden we dit niet ook doen met onze apparatuur?