Gadgets

Informeer je klanten met een digital menuboard

In dit technologische tijdperk is bijna alles digitaal en dat brengt een hoop voordelen met zich mee. Zeker voor ondernemers is het belangrijk om mee te gaan met veranderingen, zodat zij aan blijven sluiten op de klantwensen en klanten beter kunnen helpen. Een voorbeeld daarvan is een digital menu board. In dit artikel lees je alles over digitale menu boards en waarom het voordelen heeft je klanten ermee te informeren. 

Verandering

Alles verandert continu en dat wordt ook van ondernemers verwacht. Wanneer je bijvoorbeeld een restaurant hebt is de menukaart een onderdeel dat veel verandert en veel moet veranderen. Het is voor klanten leuk om vaak terug te komen, als de kaart steeds vernieuwd en er nieuwe gerechten op je digital menuboard staan. Een voordeel van digital menu boards is dat je klanten meteen kunnen zien hoe het gerecht eruit ziet en dat je dus gemakkelijk veranderingen door kunt voeren, die direct op je scherm zichtbaar zijn. Wanneer je in een papieren menukaart een spelfout maakt, moet je ze allemaal opnieuw drukken. Dat is dankzij digital sinage software niet nodig.

Duurzame digital menu boards

Doordat je zoals eerdergenoemd geen nieuwe menu’s hoeft te printen bij een spelfout of een verandering in het menu, is een digital menuboard veel duurzamer. Sterker nog, je hoeft helemaal nooit een menu te printen. Dat zorgt ervoor dat je onderneming zich bezighoudt met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), wat een enorme trend is anno 2019. Consumenten kopen graag bij een onderneming die zich hiermee bezighoudt en digital menu boards zijn een mooi begin. 

Entertainment

Er zijn nu een aantal voorbeelden genoemd van een daadwerkelijke menukaart en wat daarbij de voordelen zijn van een digital menuboard gebruiken. Wat echter ook erg fijn is, is dat je niet de hele tijd het menu hoeft te tonen. Wanneer je bijvoorbeeld een pizzarestaurant hebt, kun je voor de wachtende klanten leuke video’s afspelen. Zij zullen zich dan minder snel vervelen tijdens het wachten en de klantbeleving wordt positief beïnvloed. Door dat soort dingen komen klanten eerder terug naar jouw onderneming en gaan ze minder snel naar de concurrent.  

Collaboratie

Een digital menuboard is een uitgelezen kans om samen te werken met je klanten. Dit kan in veel verschillende vormen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een tekenwedstrijd
  • Ingezonden foto’s of video’s
  • Recensies
  • Nieuwe ideeën 

Je betrekt hierdoor actief je doelgroep bij je onderneming en dat spoort aan tot een positieve beleving bij je merk. Je moedigt je klanten namelijk aan tot meedenken en laat met je digital menuboard zien dat je er daadwerkelijk iets mee doet. Bijvoorbeeld in het geval van recensies. Ten eerste is het goede reclame als consumenten een positieve review zien en ermee worden  geconfronteerd. Ten tweede stimuleert het klanten om zelf ook een positieve review achter te laten, zodat zij ook kans maken op het bord te komen. 

Investeer in een digital menuboard

Er zijn verschillende soorten digital sinage software, maar het brengt hoe dan ook deze voordelen met zich mee. Digital menuboards zijn een investering, maar wanneer je er actief en goed gebruik van maakt, haal je dit er zeker uit.