Websites

Hoe zorg je voor een mooie website?

Opmaak is erg belangrijk voor een website. Als je geen mooie opmaak hebt, kan het zijn dat bezoekers al snel afhaken. Een mooie opmaak heeft ook te maken met een duidelijke opmaak. Hier is een aantal manieren om je website mooi en dus duidelijk te maken.

Matchende huisstijl

Wil je een mooie website en een sterker merk, zorg er dan voor dat jouw huisstijl wordt doorgevoerd op de hele website. Veel bedrijven hebben alleen het logo op de website staan, maar voeren dit verder niet door op de rest van de website. Dit is niet handig. Bezoekers herkennen jouw bedrijf en producten of diensten op deze manier minder snel. Pas daarom je kleuren, lettertypen, foto’s en dergelijke aan op je website en laat het matchen met jouw huisstijl.

Houd teksten actueel

Tekst is een enorm belangrijk deel van jouw website. Tekst kan een website maken of breken. Een onduidelijke of te lange tekst kan ervoor zorgen dat bezoekers een website verlaten. Dit geldt ook voor een website die niet actueel is. Hoe mooi je design ook is, als er bijvoorbeeld nieuwsberichten van een jaar geleden op je homepage staan is dit niet handig. Ook bijvoorbeeld gegevens die niet meer kloppen zijn een dooddoener. Pas dit dus regelmatig aan, desnoods met de hulp van een professionele copywriter.

Maak er geen kermis van

Hoe verleidelijk het misschien ook is om kleurtjes, afbeeldingen en andere dingen te gebruiken, doe dit niet. Ook niet als je bedrijf hier iets mee te maken heeft. Een website die veel te vol is, stoot bezoekers af. Het is namelijk niet overzichtelijk en dus absoluut niet gebruiksvriendelijk. Houd het dus simpel, zodat de bezoeker snel kan vinden waar hij of zij naar op zoek is. Je wil natuurlijk niet dat je website eruit ziet als een voormalige pagina van Hyves, inclusief roze glitterplaatjes.

Vind je het lastig om dit zelf te realiseren en kun je wel wat hulp gebruiken? Besteed het design van je website dan uit aan een professioneel bedrijf als Start Sterk. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een professioneel bedrijf in Brabant dat hierbij kan helpen, dan zit er voor webdesign in Breda het ideale bedrijf voor jou.