Financieel

Voordelen van de digitale acceptgiro

Tegenwoordig is de digitale acceptgiro niet meer weg te denken in onze samenleving. De papieren acceptgiro wordt nauwelijks meer gebruikt; de meeste mensen hebben deze al vervangen voor de digitale versie. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van de digitalisering van de acceptgiro? In dit artikel zullen een aantal voordelen beschreven worden.

Snel en makkelijk

Allereerst is betalen met de digitale acceptgiro veel makkelijker en sneller dan de papieren acceptgiro. Na het volgen van een paar stappen is je rekening al betaald, zonder het gedoe van het opschrijven van gegevens en het opsturen van een de papieren acceptgiro. Alle betaalgegevens zijn namelijk al ingevuld, zodat u dit niet elke keer opnieuw hoeft te doen.

Goed voor het milieu

Bovendien draagt u door het gebruik van de gedigitaliseerde acceptgiro ook bij aan een beter milieu, omdat u papier bespaart. Doordat je de transactie nu direct kunt afhandelen en het niet meer nodig is om papier te gebruiken, wordt er dus ook aandacht besteed aan het milieu.

Overzichtelijk

Ook is de gedigitaliseerde acceptgiro overzichtelijk, omdat je de status van je betaling te allen tijde kunt volgen en kunt zien of de transactie geslaagd is. Zo heb je er zelf goed zicht op en heb je de controle als het ware in eigen handen.

Minder fouten

Daarnaast worden er minder fouten gemaakt met de digitale versie. Waar er met de papieren acceptgiro nog wel eens fouten konden ontstaan door het overschrijven van de bankgegevens, is hiervan met gedigitaliseerde acceptgiro geen sprake meer. U hoeft immers de gegevens niet meer zelf over te typen, omdat dit al voor u gedaan wordt. Op deze manier kunnen onnodige fouten dus worden voorkomen.

Verschillende betaalmogelijkheden

Verder zijn er verschillende betaalmogelijkheden, zoals de creditcard, iDEAL en PayPal. Je hebt dus de mogelijkheid om zelf te kiezen welke methode je het liefst wilt gebruiken. Al deze methodes hebben ook weer ieder hun eigen voordelen. Zo biedt PayPal de mogelijkheid om pas na ontvangst van de bestelling te betalen.

Veilig

Tenslotte is het een veilige manier van betalen. Omdat de Nederlandsche Bank de digitale betaalmethodes regelmatig test op het gebied van veiligheid, blijven ze up to date. Ook is het zo dat de transacties allemaal via je eigen bank gaan, wat het dus nog overzichtelijker en betrouwbaarder maakt.