Algemeen Trainingen Vacatures

Wat is ICT detachering?

Je hebt vast wel eens gehoord van het begrip ICT detachering. In een modern tijdperk als dit is ICT onmisbaar, zeker binnen organisaties. We leggen je uit wat ICT detachering precies is en wat een organisatie hieraan heeft.

Uitleg ICT detachering

Op het moment dat een bedrijf personeelstekort heeft door bijvoorbeeld ziekte of een drukke periode, kan extra ondersteuning soms nodig zijn. Als het gaat om extra tijdelijke ondersteuning op het gebied van ICT, kan er extern een specialist op het gebied van ICT worden ingehuurd. Dit wordt ICT detachering genoemd. Dit kan voor korte of voor langere tijd zijn. ICT detachering kan soms ook nodig zijn als een organisatie niet genoeg kennis binnen het bedrijf heeft over ICT. Detachering is dus het uitlenen van werknemers aan een derde partij. Toch is een detacheringsbedrijf niet hetzelfde als een uitzendbureau. Een detacheerder heeft namelijk alleen maar mensen in eigen dienst. Bij ICT detachering is de detacheerder de werkgever van de medewerker.

Voordelen detachering

ICT detachering heeft verschillende voordelen. Met detachering heb je als bedrijf altijd snel en flexibel extra personeel mocht dit nodig zijn. Bijvoorbeeld als er kennis ontbreekt die wel cruciaal is voor sommige opdrachten. Hierdoor hoef je je eigen personeel niet om te scholen en geen nieuw personeel aan te nemen. Dit scheelt jou als ondernemer enorm veel tijd en geld. Ook heb je als organisatie geen werkgeversverplichtingen naar de gedetacheerde werknemer toe. Een nadeel kan zijn dat je niet veel vast personeel hebt als je regelmatig werkt met detachering. Op die manier is het lastig om een band binnen het team te creëren.

Andere zaken uitbesteden

Het is altijd fijn om zaken uit te kunnen besteden. Met ICT detachering hoef je zelf geen personeel te werven, wat normaal erg veel tijd kost. Uiteraard zijn er ook nog genoeg andere zaken die je kunt uitbesteden zodat je meer tijd overhoudt voor andere belangrijke zaken. Denk aan je financiën en personeelszaken. De kosten van uitbesteden zijn het zeker waard als je kijkt naar hoeveel tijd en geld je er uiteindelijk mee bespaart. Dit is dus zeker iets om te overwegen.