Algemeen

Zo breng je een werkinstructie goed over bij de werknemers!

Een bedrijf runnen is zeer complex. Zo spelen er diverse aspecten een rol in het succes van de onderneming. Een cruciaal aspect is de communicatie binnen het bedrijf. Elke boodschap dient op de juiste manier aan te komen bij de juiste afdeling. Om dit goed voor elkaar te krijgen is erg lastig. Gelukkig zijn er meerdere manieren om ervoor te zorgen dat de communicatie zo soepel mogelijk verloopt. 

Verdeel de verantwoordelijkheden op de juiste manier

Als je een bedrijf succesvol wilt maken dan is het belangrijk dat je de verantwoordelijkheden bij de juiste personen legt. Werknemers die hier goed mee om kunnen gaan, zullen dit waarderen met betere resultaten als gevolg. Om zo efficiënt mogelijk te werken, is het verstandig om bij elk team een werknemer verantwoordelijk te stellen. Mocht er iets binnen een bepaalde afdeling moeten veranderen dan is hij degene die dit aan de rest van het team vertelt.

Een instructievideo maken

Een innovatieve manier om ervoor te zorgen dat elke werknemer een bepaalde boodschap te zien krijgt, is door een instructiefilm laten maken. Een instructievideo kan voor diverse doeleinden worden gebruikt. Zo is het bijvoorbeeld erg handig om een instructievideo te maken als je voor bepaalde activiteiten een nieuwe werkwijze wilt hanteren. Daarnaast kan het ook handig zijn om instructievideo’s te hebben voor nieuwe werknemers. Op het moment dat zij starten, kan er eerst gekeken worden naar hoe bepaalde taken uitgevoerd moeten worden. 

Een presentatie geven

Voor de werknemers binnen een bedrijf is het erg prettig om op de hoogte te zijn van wat er speelt binnen een bedrijf. Echter, er gebeurt zoveel dat je dit niet continu aan iedereen door kunt geven. Het kan daarom verstandig zijn om bijvoorbeeld elk kwartaal een presentatie te geven over de bedrijfsresultaten. Tijdens deze presentatie kun je eventueel ook een instructievideo laten zien als er de komende periode iets gaat veranderen. Mochten er vragen zijn dan is dat het moment om dit te bespreken. Zorg er overigens wel voor dat het team de video terug kan kijken. Het merendeel van de video wordt namelijk na de eerste keer kijken vergeten.