Algemeen Apps

Op zoek naar een app-ontwikkelaar? Lees hier waar je op moet letten

appsWanneer je op zoek bent naar iemand die voor jouw onderneming of werkgever een app kan ontwikkelen, wil je daar natuurlijk het beste uithalen. De allerbeste app ontwikkelaar zal daar natuurlijk ook veel geld voor vragen. Daarom is het belangrijk om enkele afwegingen te doen. Hieronder vind je een checklist van verschillende punten waar je op moet letten als je een app ontwikkelaar zoekt.

Het budget

Een app laten ontwikkelen door een app-ontwikkelaar kan erg duur zijn. Voordat je een app gaat laten ontwikkelen is het verstandig om na te denken over hoeveel je maximaal zou willen uitgeven aan applicatie ontwikkeling. Wil je een basis maatwerk app, dan zal dit ongeveer €5000 kosten. Een gemiddelde app kost rond de €20.000 en een uitgebreidere app zal meer dan €30.000 kosten. Vraag een offerte aan bij verschillende app ontwikkelaars, zodat je de prijzen naast elkaar kan leggen.

Kennis van de markt van de ontwikkelaar

App ontwikkelaars hebben regelmatig ervaring in een specifieke branche zoals bijvoorbeeld de zorg of logistiek. Daarnaast zijn er ook app ontwikkelaars zoals Global Orange die een erg breed portfolio in allerlei branches hebben. De expertise van een app ontwikkelaar valt ook af te lezen aan het portfolio. Wanneer een bedrijf apps heeft ontwikkeld voor grote partijen zoals KLM, Aegon en Wegener kun je er van uit gaan dat de ontwikkelaars kwalitatief goed werk leveren.

Het platform

Van te voren zul je natuurlijk moeten bepalen voor welk platform je de app wilt laten ontwikkelen. Wil je de app aanbieden op alleen Apple producten of moet de app ook op Android beschikbaar zijn? Daarnaast moet je kijken voor wat voor apparaten de app ontwikkeld moet worden. Sommige functionaliteiten werken gemakkelijker op een tablet, maar andere apps zijn juist weer gericht op locale functionaliteiten waarbij een mobiele telefoon makkelijker is. Bij het zoeken van een app ontwikkelaar is het verstandig om te kijken waar de ontwikkelaar het meeste ervaring mee heeft. Kunnen ze de app voor verschillende platforms ontwikkelen, let er dan op dat de prijs waarschijnlijk een stuk hoger zal liggen.