Algemeen

Het onderhouden van apparatuur op kantoor

Op kantoor staat veel apparatuur. Wanneer je alles gekocht hebt, kijk je daar vaak niet meer naar om. Het werkt, en als het niet meer werkt, moet het weer gemaakt worden. Toch is het ook belangrijk om de apparatuur op je kantoor goed te onderhouden om grote defecten en storingen te voorkomen. We vertellen je graag welke apparatuur onderhoud nodig heeft. 

Printer onderhouden

Het is bijvoorbeeld heel belangrijk om je printer goed te onderhouden. Het belangrijkste hiervan is het om de printer regelmatig schoon te maken. Wanneer er vlekken of vegen op het papier komen, ben je eigenlijk al te laat. Er kunnen zich namelijk kleine stukjes papier en stof ophopen in de toner en in de printer zelf. Hierdoor kan de afdrukkwaliteit minder worden. Koop altijd een kleuren laserprinter van goede kwaliteit!

Compteronderhoud

Compteronderhoud is natuurlijk minstens zo belangrijk. Al gaat het daarbij wellicht minder om schoonmaken, maar meer om intern onderhoud. Het is nog steeds wel slim om eens in de zoveel tijd de computer (zonder water!) af te stoffen of de stofzuiger op de computer te zetten, zodat het stof niet op de ventilator blijft liggen. Daarnaast is het belangrijk om je medewerkers te melden dat ze software updates altijd moeten uitvoeren, ook als het even niet zo goed uitkomt. Zo blijven de computers up-to-date en zijn ze minder ontvankelijk voor virussen. 

Systeembeheer

Wanneer het om een groot bedrijf gaat, is het ook goed om aandacht te besteden aan systeembeheer. Zeker wanneer je bedrijf groeiende is, groeit het aantal apparaten natuurlijk mee. Al die apparaten moeten met elkaar verbonden worden via het bedrijfsnetwerk. Dit moet een snel systeem zijn dat goed beveiligd is. Het is in sommige gevallen slim om een systeembeheerder aan te nemen, die ervoor zorgt dat problemen voorkomen worden of dat wanneer zich problemen voordoen, deze snel op te lossen.