Financieel

3 redenen om je VvE bestuur uit te besteden

Als je eigenaar bent van een koopwoning die deel is van een appartementencomplex dan ben je automatisch ook deel van de VvE van dat complex. Dat betekent in essentie dat je niet alleen instaat voor de eigen woning maar dat je ook het beheer en het onderhoud van het hele complex deels op je moet nemen. Dit kan gezamenlijk met de andere bewoners geregeld worden of je kunt ook het VvE bestuur uitbesteden. Maar wat zijn daar nu de voordelen van?

Specialistische kennis? Aanwezig!

Om een VvE vlot te laten functioneren is er heel wat kennis vereist. Zo zijn er administratieve taken, er zijn juridische zaken, er zijn onderhoudsplannen en dan moet je nog rekening houden met groot en met klein onderhoud. Het spreekt voor zich dat deze kennis aanwezig kan zijn binnen een VvE, maar dat is zeker niet altijd het geval. Kies je voor uitbesteden? Dan hoef je je daar al geen zorgen over te maken.

Het beheer slorpt heel wat tijd op

Een VvE beheren is iets dat sowieso heel wat tijd kost. Het is niet alleen alle dagdagelijkse dingen van de VvE regelen maar bijvoorbeeld ook heet maken van notulen, het inlassen van vergaderingen, het opvragen van offertes, het beantwoorden van vragen en ga zo maar door. Kies je voor een uitbesteding? Dan is dat dus veel tijd die vrijkomt en die je ergens anders aan kunt besteden!

Je bent zeker van de continuïteit

Het kan voorvallen dat belangrijke leden van de VvE wegvallen. Misschien verhuizen ze, misschien vallen ze ziek of misschien komen ze te overlijden. Dit kan al snel voor problemen zorgen als het dragende leden zijn. Hoe zorg je immers voor de opvolging? Als je kiest voor uitbesteding is dit geen issue. Dan is de continuïteit van de VvE een absolute zekerheid. Alles blijft immers binnen het bedrijf en bovendien binnen het bedrijf met ervaring.