Financieel

5 reden voor het aanschaffen van camerabewaking?

Het doel van bewakingscamera’s is om te monitoren en te bekijken wat mensen doen. Beveiligingscamera’s hebben een hoop voordelen, maar het is ook een stukje privacy schending. Het helpt bij het opsporen van inbrekers of vandalen en zo kan je goed zien wat er allemaal gebeurt in het pand met bewijsmateriaal. Je kan SERIS inschakelen voor het bewaken en beveiligen van jouw pand.  

Het houdt toezicht

Beveiligingscamera’s die in het huis zijn geïnstalleerd, kunnen je helpen te controleren wat jouw kinderen binnen en buiten het huis doen. Het is daarom erg belangrijk om ook een externe bewakingscamera op een strategische positie te plaatsen. Het hebben van binnen praktisch is ook handig bij huisdieren of wanneer je langere tijd niet in je woning of pand bent. Gebeurd er dan wat dan kan je snel zien wat en kan je ook zien dat er niks aan de hand is. Wanneer je een camerabewaking systeem hebt geïnstalleerd kunt u uw huis ten alle tijden monitoren. Door het gebruik van beveiligingscamera’s kunt u bekijken wat er in en rondom uw huis gebeurd wanneer u hier zelf niet aanwezig bent. Wanneer er een verdachte situatie ontstaat kunt u de lokale autoriteiten tijdig alarmeren. Wanneer criminelen en vandalen een misdaad willen plegen zullen zij eerst nauwkeurig bekijken hoe zij te werk zullen gaan. Wanneer ze merken dat er beveiligingscamera’s aanwezig zijn maakt dit het werk lastiger en zullen zij hier snel van afschrikken.  

Zorgt voor een betere kantoor productiviteit

Bewaak je de bedrijfseigendommen tegen diefstal of schade door camerabewaking, dan zijn de gebruikers er al snel voorzichtiger mee. Diefstal kan je er dus ook mee voorkomen. Beveiligingscamera’s kunnen ook helpen de prestaties van medewerkers te bewaken, diefstal van materialen of geld te verminderen, werknemers zich veilig te laten voelen en de kosten van verzekering voor de ondernemer te verlagen. Wanneer een misdaad wordt gepleegd, ongeacht de locatie, kunnen de beelden van de beveiligingscamera een nuttige vorm van bewijs zijn. Het opgenomen beeldmateriaal kan digitaal worden opgeslagen. Vanuit de beelden van de bewakingscamera’s kan worden gezien hoe, wat en door wie het misdaad is gepleegd. Door het hebben van beveiligingscamera’s kunnen personen gemakkelijk geïdentificeerd worden. Bij het aanschaffen van camera’s is het dus wel van belang dat je beveiligingscamera’s aanschaft met een goede kwaliteit. Je hebt veel verschillende soorten beveiligingsopties dit hangt natuurlijk af van wat jouw prioriteit ermee is en en waar je de camera’s voor wilt hebben.