Algemeen

Je eigen game PC samenstellen

Een game computer is een ontzettend gaaf product, waar je ongetwijfeld een hoop plezier aan gaat beleven. Nu bestaat er de mogelijkheid om een kant en klare game pc te kopen, maar je kan ook je eigen game PC samenstellen. Nu zijn er een aantal factoren en onderdelen met betrekking tot de game computer waar je rekening mee moet houden. Zo is het niet altijd noodzakelijk om de duurste mogelijkheden in huis te halen en zeker niet als je niet al te grote games wilt gaan spelen. zo bespaar je geld aan functies die je niet gaat gebruiken.

Het stappenplan

Het verstandigste is om voor jezelf duidelijk te hebben wat je graag wilt en welke aspecten je belangrijk vindt. Zo is het goed om te weten waarvoor je hem wilt gaan gebruiken, hoe vaak je hem gaat gebruiken en op welke instellingen. Een game pc samenstellen is sterk afhankelijk van deze vragen. Ook voor het bewerken van video’s of andere grote programma’s is een game pc een uitstekend apparaat. Bepaal aan de hand van deze vragen de benodigde hardware. De tweede stap is om het moederbord en de behuizing te kiezen. Het moederbord is erg belangrijk en vormt het fundament van de computer, alle onderdelen van de computer zijn met het moederbord verbonden.

Ook is het moederbord bepalend voor de hoeveelheid componenten die kunnen worden aangesloten en welke componenten. De grootte van het moederbord is afhankelijk hiervan en een grotere moederbord resulteert ook in een grotere behuizing. De derde stap is het bepalen van de voeding van de pc. De voeding regelt de energietoevoer. De kracht van de voeding is sterk afhankelijk van de andere onderdelen. De videokaart is de grootste verbruiker van energie en een grote videokaart vraagt dan ook om een grote voeding. De laatste stap is het bepalen van de extra functies. Dit betreft uiterlijke wensen en ook mogelijkheden op het gebied van meerdere beeldschermen. Ook dvd’s branden of zeer zware games vragen om extra functies van de game PC. Het zelf samenstellen van de game computer is een hele leuke bezigheid en het zorgt ervoor dat je echt je eigen computer hebt. Ook kan je flink besparen door geen kant en klare computer te kopen, maar je eigen onderdelen te bepalen.