Algemeen Apps

Het gebruik van Google Work

Meer en meer bedrijven maken gebruik van de digitale wereld voor hun werkzaamheden en ook om alle werkzaamheden te ondersteunen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de informatietechnologie afdeling van bedrijven flink gegroeid is en ook voor kleinere bedrijven is het een uitdaging om alle data en informatie te structuren en organiseren. Een uitstekende oplossing om de kosten en tijd op dit gebied te drukken is het inzetten van Google Work. Dit is het inzetten van de apps van Google om de werkzaamheden en de interne communicatie te ondersteunen, vergemakkelijken en te sturen. Google Work is een Cloud oplossing die werkt met apps. Dit zorgt ervoor dat alle werknemers van een bedrijf kunnen werken op elk moment en op elke plek. Het beheer is hierdoor een stuk makkelijker en er kan efficiënter gewerkt worden, zeker als je het uitbesteed aan een Google Apps Reseller zoals MijnGoogleApps.nl. Zodoende ligt de focus op de echte kernwerkzaamheden en bespaart u kosten op het gebied van IT.

De voordelen van Google apps

Het productpakket bezit een aantal apps dit allemaal aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Zo is het mogelijk dat agenda items gemakkelijk gemaakt kunnen worden die vervolgens gedeeld en ingepland worden bij de betrokken personen. Daarnaast kunnen alle documenten gemakkelijk beheerd wordt en kunnen de aangewezen personen op elk moment van de dag en op elke locatie bij deze informatie. Daarnaast worden bepaalde aspecten uitbesteedt. Zo ontvang je een ontzettend grote opslagruimte, wordt de bescherming van de gegevens gewaarborgd en werkt alles heel gebruiksvriendelijk. Zodoende ben je weinig tijd en moeite kwijt aan deze bijzaken. Dit is eigenlijk interessant voor elk bedrijf ongeacht de grootte. Een klein bedrijf zal liever de aandacht leggen op de belangrijkste taken en beschikt vaak niet over de kennis en het budget om dit zelf netjes te regelen. Voor grotere bedrijven is dit ook interessant, omdat Google Work het mogelijk maakt dat er eenvoudig en gebruiksvriendelijk gewerkt kan worden op elke plek en op elk tijdstip.

Het gebruiken van Google apps in een organisatie is een ontzettende aanwinst. Belangrijkste functies binnen dit pakket zijn het communiceren, opslaan en het samenwerken. Er zijn verschillende apps die deze functies realiseren. Het maakt het simpelweg makkelijk om alle informatie te beheren en te delen binnen de organisatie op elk tijdstip en locatie. Daarnaast is het mogelijk om al deze apps met elkaar in verbinding te zetten, waardoor alles nog makkelijker wordt. Dit scheelt veel tijd, maar werkt bovendien ook ontzettend prettig.