Tips

Een huurder wilt niet betalen, wat kun je doen?

Er zijn veel Nederlanders en buitenlandse investeerders die hun geld in stenen hebben belegt. Dat is vrijwel altijd een uitstekende investering, vooral omdat het weinig risico kent. Veel van deze Nederlanders en buitenlandse investeerders verhuren de woning. Het komt dan ook wel eens voor dat een huurder de huur niet wilt betalen, maar wat kun je dan doen? Je vindt daar meer informatie over in dit artikel.

 

Een incassotraject starten

Het is erg vervelend als een huurder de huur niet wilt betalen, want je loopt daardoor ontzettend veel geld mis. Er is een mogelijkheid dat de huurder de huur niet kan betalen en daarom is het verstandig om eerst een incassotraject te starten. Een incassobureau gaat dan namens jou de huurder benaderen en kijken wat er aan de hand is. Mocht de huurder het volledige bedrag niet kunnen betalen, dan wordt er een betalingsregeling afgesproken met jouw toestemming. Mocht de huurder niet reageren op jouw brieven of de brieven van een incassobureau, dan is het tijd om verdere actie te ondernemen. 

 

Het inschakelen van een advocaat

Wanneer het incassotraject is mislukt, dan is er weer veel tijd en geld verstreken. Het is nu echt belangrijk om actie te ondernemen, ondanks dit erg nadelig kan zijn voor de huurder. Een huurder wordt volgens de Nederlandse wetten goed beschermt en dat is vaak nadelig in zulke zaken. Een van de beste stappen die je kunt zetten, is het inschakelen van een advocaat Oudenbosch. Deze advocaat gaat ook een brief sturen en mocht dat uiteindelijk ook niets worden, dan gaat de advocaat er een rechtszaak van maken. Hierbij kan je uiteindelijk ook gebruikmaken van rechtsbijstand.

 

Het ontruimen van een woning

Na het winnen van een rechtszaak kan het voorkomen dat de huurder alsnog weigert te vertrekken. Dat is natuurlijk erg vervelend, vooral omdat je op nog meer kosten gejaagd wordt. Het is dan erg belangrijk om zo snel mogelijk een deurwaarder en ontruimingsbedrijf in te schakelen. Zij gaan (soms samen met de politie) de huurder verwijderen uit jouw woning en ook de gehele woning ontruimen. Dit is een moeilijke keuze om te maken, want het maakt veel impact op de huurder, maar ook op jou aangezien dit vaak duizenden euro’s kost.